
- 500 g seamaksa
- 500 g läbikasvanud liha
- 4 suurt porgandit
- 4 sibulat
- sool
- pipar
- konjak
- 100 g võid
Tükelda maks ja liha suuremateks kuubikuteks ning pruunista pannil. Tõsta ahjupotti koos sibula ja porgandi tükkidega. Lisa pool klaasi vett, sool ja pipar. Ahjus umbes 2 tundi 200 kraadi juures, võta väljakui näed et pealmine kiht on ilusti prunistunud.
Aja kogu materjal kaks korda läbi hakkliha masina. Siis tõsta köögikombani, vajadusel maitsesta ja lisa sörts konjakit. Lase kombainis keerelda kuni läheb ilusaks õhuliseks.
Me oleme nyyd neli päeva pasteeti mekutanud.
Ja no vaotsi vaoo.
See pasteet läheb seistes veel paremaks. Ytleks et täna oli kõige parem.
Meie pere lisaks rohkem võid ja veidikene muskaati. Aga nuh meil oli rohkem liha ka et vb või balanss polnud meil õige. (600g maksa, 1000g läbikasvanud liha, 250g võid)
Konjakit ma panin selle koguse peale 3 spl. Mis kohe maitsmisel tundus palju aga nyyd täna oli täpselt õige.
Me küpsetasime klaasvormis, millel on kaas ka peal ja liha jäi imepehme.
Arvutasime ka ligikaudse hinna, milleks saime veidi alla 6.-/kg (see on siis chati abiga: maitseained, elekter jne ka sisse arvutatud)
Meie jaoks oli nii lihtne teha seda pasteeti. Vb meil on väga head masinad ka millega pasteeti töödelda aga nu see liha oli nii pehme, et saaks ka kahvliga seda teha äärmisel juhul 🤣
Lisaks toredale pasteedi teole saime teada pasteedi kasulikusest. Chat arvutas, et nädalas võib tarbida ~700g pasteeti- pole probleemi 🤣🤣(600 g seamaksa = umbes 180,000 IU A-vitamiini kogu pasteedis)
Suured tänud imelisele kokale Erlele, selle retsepti jagamise eest.