Selle supi jaoks on kokku pandud erinevatest retseptidest parimad mõtted- ja nii ta imehea saabki!

- PULJONG
- 1,7 kg kondiga loomaliha
- porgand
- koorega sibul
- küüslauk
- 5 l vett
- 4 loorberilehte
- 10 tera musta pipart
- peotäis kuivatatud ploome
- SUPP
- 1 kg riivitud keedetud peeti
- 2 porgandit
- 5 kartulit
- 0,5 kg hapukapsast
- 2 keskmist sibulat
- 200 g tomatipastat
- 2 spl soola
- 1 spl suhkurt
- 1 spl 30% äädikat
- musta pipart
- tilli
PULJONGI VALMISTAMINE
Pese liha ja pane külma vette keema, korja vaht. Kui vahtu enam ei tule lisa ülejaanud puljongi komponendid ja keeda umbes kolm tundi kaane all madalal kuumusel. Tõsta liha välja ja kurna puljong. Umbes poolteist tundi enne puljongi valmimist pane eraldi potti keema hapukapsas.
SUPP
Koori ja tükelda kartul. Lõika sibul ribadeks, riivi porgand ning pruunista sibul ja porgand pannil. Lisa tomatipasta ja prae kergelt.
Lisa puljongile keedetud hapukapsas ja lase keeda umbes 10 minutit. Seejärel lisa praetud sibul ja porgand ning kartul. Keeda umbes 10 minutit. Lisa riivitud peet ja keeda veel 5 minutit.
Tükelda liha ja lisa supile. Maitsesta äädika, pipra, suhkru ja soolaga.
Keera supil kuumus kinni. Lisa till. Lase veel seista kaane all veidi aega. Serveeri hapukoorega.