Pese kurgid ja pane külma vette seisma umbes kolmeks tunniks.

- MARINAAD
- 2 l vett
- 4 spl soola
- 5 spl suhkurt
- 4 spl äädikat
Pane keema vesi ja lisa maitseained. Kui marinaad on keema läinud ja maitseained lahustunud võta keemast ja siis lisa äädikas.

Tükelda küüslauk, chilli ja till ning pane purkide põhja koos mustsõstra lehtede ja terapipraga. Kogused pane vastavalt oma maitsele.
Ühe purgi kohta mina panin väiksema küüne küüslauku, kaks mustsõstra lehte, tilli paraja nutsukese, chillit mõned viilud, pipart 5-7 tera.

Vala kurkidelt ära külm vesi. Pane keema vesi ja vala peale kurkidele, hoia seni kuni muudavad värvi- lähevad erksaks. Lao kurgid purkidesse.
Vala peale marinaad, keera kaas kõvasti kinni ja pane tagurpidi purk. Hoia kurke sooja teki all kolm tundi.

