Phone

+372 5179291

erle@erlin.ee

Opening Hours

Kasutan kõikidel pärmitagina küpsetistel sama retsepti, muudan ainult suhkru kogust vastavalt sellele kas teen soolase või magusa küpsetise.

  • 0,5 l leiget piima
  • 200 ml õli
  • 50 g pärmi
  • 2 muna
  • 800 g nisujahu
  • 3 spl suhkut
  • 1 tl soola

Piima soojendan leigeks või veidi soojemaks, lisan suhkru, pärmi- segan läbi ja sõelnud sisse pool jahu kogusest. Segan segamini ja panen sooja eelkerkima kuni taigna pinnale tekivad väikesed mullikesed- ca pool tundi umbes kerkimise aeg.

Kerkinud taignale segan soola, lahtiklpotiud munad, õli ja sõelnud sisse ülejäänud jahu. Sõkun kuni lööb kausi ja käe küljest lahti. Panen taigna kerkima sooja.

Kerkinud taignast võtan tüki mille nn rullin pallikeseks. Valmis voolitud kklid lasen kerkida veel pannil. Kuklid tuleb pealt määrida lahtiklopitud munaga ja küpsetada ca 200 kraadises ahjus kuni 15 minutit.

Recommended Articles

Leave A Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga