Phone

+372 5179291

erle@erlin.ee

Opening Hours
  • Taigen:
  • 0,5 l leiget piima
  • 200 ml õli
  • 50 g pärmi
  • 2 muna
  • 800 g nisujahu
  • 1spl suhkut
  • 1 tl soola
  • Glasuur:
  • küpsetus piimasokolaad
  • 200 ml vahukoort

Eelkergitus- Soojenda piim, sega kokku leige piim, suhkur ja pärm, siis lisa läbi sõela pool jahust.

Sega ja pane taigna kauss kraanikaussi kuuma vette seisma kuni taignale tekivad mullid.

Kerkinud taignale segan soola, lahti klopitud munad, õli ja sõelun sisse ülejäänud jahu. Sõtkun kuni lööb kausi ja käe küljest taigna lahti. Panen taigna kerkima uuesti kuuma vette kranaikaussi.

Siis rullin taigna alustades ühest pikemast äärest rulli ja tõstan selle rulli ahjuplaadile millele olen juba pannud küpsetuspaberi. Teen taignast rõnga ja lõikan kääridega välimisse külge lõiked ja tõstan taigna kordamööda lõigetest nii sisse kui välja poole.

Kringlit küpsetan 200 kraadises ahjus umbes 30 minutit.

Kui kringel valmis ja jahtunud umbes 35-40 kraadini siis valmistan glasuuri. Panen ühte potti vee ja sellesse potti väikesema poti kuhu sisse läheb sokolaad sulama. Kui sokolaad on sulanud lisan vahukoore ja segan seni kuni glasuur on ilus ühtlane ja veidi läikiv. Katan kringli lusikaga glasuuriga ja jätan tahenema.

Recommended Articles

Leave A Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga