
- 0,5 l leiget piima
- 200 ml õli
- 50 g pärmi
- 2 muna
- 800 g nisujahu
- 0,5 spl suhkut
- 1 tl soola
- 1 kg läbikasvanud sealiha
- 8 muna
- 6 porgandit
- 4 sibulat
Piima soojendan leigeks või veidi soojemaks, lisan suhkru, pärmi- segan läbi ja sõelnud sisse pool jahu kogusest. Segan segamini ja panen sooja eelkerkima kuni taigna pinnale tekivad väikesed mullikesed- ca pool tundi umbes kerkimise aeg.
Kerkinud taignale segan soola, lahtiklpotiud munad, õli ja sõelnud sisse ülejäänud jahu. Sõkun kuni lööb kausi ja käe küljest lahti. Panen taigna kerkima sooja.
Tükelda liha suurteks tükkideks ja pane keema, korja ära vaht. Pane liha ahjupotti koos tükeldatud porgandi ja poolitatud sibulaga. Küpseta liha ahjus kuni on pehme ja pruunistunud. Kogu mass aja läbi hakkliha masina, lisa ka keedetud munad, saadud segu maitsesta soola ja pipraga ja lase jahtuda. Mina teen alati eelmisel päeval piruka sisu valmis.
Kui tainas on kerkinud siis vooli käte vahel lapik taigna tükk, pane lusikaga paras kogus liha ja vooli sõrmede vahel ümaraks jättes kinnituskoht alla. Aseta pirukad pannile ja enne ahju panekut määri lahti klopitud munaga.
Küpseta 200 kraadi juures ca 30 minutit.